Afyon Haber

Afyon’da Afray ve Millet Bahçeleri projeleri son durum ne?

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AFRAY, Millet Bahçeleri Projeleri ve Sokak Sağlıklaştırma Projelerine dair son gelişmeleri paylaştı.

AFRAY projesinin Hızlı Tren projesiyle birleşik bir şekilde yapılacağını  ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “AFRAY projesi bizde Başkanım” sözünü aldığını ifade etti.

DDY 7. Bölge Müdürlüğü ‘nün projeyle alakalı 2021 senesi amacıyla Bakanlıktan 100 milyon lira ödenek talep ettiğini kaydeden Başkanı; Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız son görüşmede Bakanımız bana bizzat; “Başkanım 2 milyar dolarlık Hızlı Tren ihalesi yaptık. AFRAY projesi bizde… Ödenek ayrılmasına lüzum yok, AFRAY’ı Hızlı Trenle birleşik yapacağız” dedi. Bunun sözünü aldık.” şeklinde konuştu.

Cirit Kayalığı projesinin 15 Şubat’ta ihalesinin yapıldığını ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Cirit Kayalığı Millet Bahçesi projemiz 15 Şubat’ta ihale edildi. İhaleye 25’in üstünde firma katılmış. İhaleyi alan firma itiraz sürecini bekliyor, imzalar atıldığı andan itibaren çalışmalara başlayacak” dedi.

Garnizon Millet Bahçesi Projesinin ise Afyonkarahisar Belediyesi doğrulusunda yaşama geçirileceğini dile getiren Belediye Başkanı Mehmet Zeybek “Garnizon Millet Bahçesi’ni Belediyemiz ekipleri Ankara’da proje firmasıyla eş güdümlü hazırlıyorlar. Yine Vakıf İşhanı’nın olduğu alana yapacağımız Millet Kıraathanesi amacıyla de amacıyla nefis bir proje hazırlandı. Projenin tamamlanmasıyla eş güdümlü Garnizon Millet Bahçesi’ni de bu sene içerisinde Belediye olarak kendimiz gerçeklştirmeyi planlıyoruz.” dedi.

Son olarak Sokak Sağlıklaştırma projesinde gelinen adıma değinen Belediye Başkanı Mehmet Zeybek; “Sağolsun Çevre ve Şehircilik Bakanımız bu proje amacıyla İller Bankası kanalıyla 15 milyon TL. kaynak gönderdi. Bunun yarısı hibe, yarısı kredi. Bizler ihalesini yaptık. Firma çalışmalarını sürdürüyor. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Afyonkarahisar’a geldiği zaman bölgedeki çalışmaları göstereceğim. Kendisinden ek kaynak daha isteyeceğim.” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu