Türkiye

KAÇUV Çocukluk Çağı Kanseri Farkındalık Günü’nde İstanbul’da “#sarıyıfarket” diyor

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV) 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Farkındalık Günü çalışmaları kapsamında erken teşhisin önemine dikkat çekmek için Türkiye’nin farklı illerinden ve İstanbul’un sokaklarından #sarıyıfarket diyor!

İSTANBUL (İGFA)- Türkiye’de yılda 3 bin 500 çocuğa yani her 3 saatte 1 çocuğa kanser teşhisi konuluyor. Bu rakam nükslerle birlikte 5 bine ulaşıyor. Kanserli Çocuklara Umut Vakfı (KAÇUV), 15 Şubat Çocukluk Çağı Kanser Günü vesilesiyle çocukluk çağı kanserine farkındalık yaratmak ve erken teşhisin önemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde bir farkındalık çalışması gerçekleştiriyor. İstanbul’un Şişli, Ataşehir ilçelerinde sokak uygulamaları ile İstanbul’un farklı semtlerinde yer alan billboard, afiş alanlarında #sarıyıfarket diyerek çocukluk çağı kanseri için çalışmalar yürütüyor. Ayrıca alışveriş merkezlerinde bulunan ve şehrin merkezindeki dev LED ekranlarda farkındalık videosu ile yer alıyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü 15 Şubat haftasında sarı ışık ile renklendirerek her iki köprü de çocukluk çağı kanseri ışıklı bir gösteriye dönüşüyor.

Dijital içerik üreticisi Mossby tarafından #sarıyıfarket sloganıyla şehrin sokaklarında gerçekleşen proje kapsamında, kanser tedavisi gören çocuklara destek amaçlı dikkat çekecek ve farkındalık yaratacak içerikte sloganlar ve mottolar hazırlandı. Hazırlanan içerikler sokak tabelalarına, stencil tekniğiyle duvarlara ve şehirde bulunan objelere uygulandı.

Üç yaş altı çocuklarda kanser vakalarının sayısında her yıl artış yaşandığına dikkat çeken KAÇUV Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İnci Yıldız, çocukluk çağı kanserlerinde erken teşhis kadar tedaviye ulaşabilmenin de büyük önem taşıdığını söylüyor. Prof. Dr. Yıldız, “Bugün çocukluk çağı lösemisinden eskisi gibi korkmuyoruz. Geçtiğimiz 30 yılda görülen vakaların yüzde 20’si iyileşirken, bugün yüzde 80’inden fazlası iyileşiyor. Çocukluk çağı kanserleri erişkin kanserlerinden türleri, tanı yöntemleri ve belirtileri bakımından ayrışıyor. Erişkinlerdeki gibi yerleşmiş tarama testleri olmadığından erken tanı alabilmeleri için ebeveynler tarafından bulgu ve belirtilerin bilinmesi büyük önem taşıyor. Bu nedenle çocukluk çağı kanserleri hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor” diyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu