Ege Bölge

Türkiye’nin en büyük klavye yarışı sonuçlandı

Bilgisayar klavyesi kullanım alanında ülkemizin en büyük yarışı olan Türkiye İhsan Yener Klavye Yarışı’nın 19’uncusu sonuçlandı.

İsteniş Hakan TÜPLEK (AYFONKARAHİSAR İGFA)- Şampiyonaya, bu yıl 23 İl, 65 okuldan toplam 278 öğrenci katıldı. Anaokullar kategorisinde ilk defa minik kalvye kullanıcıları da yarıştı. Bunun yanı sıra ilkokul 1. ve 2.sınıf öğrencilerine klavye eğitimi verilmek üzere Türkiye ve Dünyada bir ilk olan “Oyunlu F Klavye Programı” yarışmacıları da hem hızlı hem de doğra yazı yazmak için yarıştılar. Bu program sayesinde, çocuklar oyun oynarken, on parmakla bakmadan bilgisayar klavye kullanma yeteneğini geliştirdiler.

AFYONKARAHİSAR ŞAMPİYONLARINI KUTLADI

Anadil ve Çok Dilli (16 dil) ayrımıyla 2 yarış türü olarak 17 Ocak 2022 – 18 Şubat 2022 tarihleri arasında düzenlenen yarışmada, 0 – 12 yaş Küçükler Kategorisinde Afyonkarahisar/Sandıklı Miralay Reşat Bey İlkokulundan Merve Mutlu dakikada net 81 sözcük ile birinci oldu. 13 – 16 yaş Öğrenciler Kategorisinde ise yine Afyonkarahisar/Sandıklı Cumhuriyet Ortaokulundan Nisan Maya Tunçoğlu
dakikada net 136 sözcük; ile Türkiye Birinciliğini elde ettiler. Uluslararası Bilgi İşlem ve İletişim Federasyonundan yapılan açıklamada ‘’ Hedefimiz 85 milyon vatandaşımızdan, 5-6 yaşından itibaren anaokula giden çocuklarımızla, ilk, ortaöğretimde ve üniversitede okuyan tüm öğrencilerimizin, herkesin, bilgisayar klavyesini bakmadan on parmakla öğrenmesini sağlamaktır.’’denildi.

EN BÜYÜK ŞAMPİYON HOLLANDA’DA BELİRLENECEK

Dünya İnternet Klavye Yarışı kayıtları önümüzdeki günlerde başlayacak ve finaller ise 28 Şubat 2022 – 11 Nisan 2022 tarihleri hatırlatıldı. Dünya Bilgisayar Klavyesinin en büyük yarışı olan 53 İntersteno Kongresi ve Dünya Klavye Şampiyonası ise, Ağustos/2022’de Hollanda’da gerçekleştirilecektir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu