Afyon Haber

ANIZ YANGINLARINA DİKKAT!

ANIZ YANGINLARINA DKKAT!

        Afyonkarahisar Belediyesi tfaiye Müdürlüü ekipleri, hasadn ardndan üretim alanlarnda meydana gelen yangnlar konusunda üreticileri uyard. Yaz aynn balangcyla birlikte anz yangnlarnn arttna dikkat çeken ekipler; anz yaklmasnn yasak olduuna da vurgu yaparak bu konuda belirlenen idari para cezas uygulamasnn da yapldn söyledi.
 
       Yaz aylarnn balangcyla birlikte artan anz yangnlar ekinlerin hasat edilmesiyle her geçen gün devam ettiine dikkat çeken ekipler, “ Anz yaklmasyla birçok zarar meydana geliyor. Bu zararlar arasnda tarlalardaki solucan, mikroorganizma gibi canllarn yok olmas, alevlerin sçrayarak yaknlardaki ev, iyeri, ormanlklar gibi alanlar da yakmas, ar duman nedeniyle hava kirliliine neden olmas ve yol kenarnda bulunan tarlalardan çkan ar dumanla trafik kazalarnn meydana gelmesi gibi birçok olumsuzluk yer alyor.
tfaiye Müdürlüü ekipleri tarafndan yaplan açklamada u görülere yer verildi;  
ANIZ YAKMANIN CEZASI:
     “Çevre kanununa göre anz yakanlar için ceza tutar dekar bana 80 lira 39  kuru olarak belirlenmitir. Bu fiilin orman ve sulak alanlara bitiik yerlerle, meskûn mahallerde ilenmesi durumunda cezalar 5 katna kadar artrlabilmektedir.
“HASAT SONRASI ANIZ YAKMA DOAYA VE CANLILARA ZARAR VERME!”
     Yaz aylarnn da gelmesi ile birlikte sigara izmariti, mangal, anz gibi yangna sebebiyet verebilecek konularda vatandalarmzdan daha duyarl olmalarn rica ediyoruz. Belediyemiz tfaiye Müdürlüümüze bal ekiplerimiz her türlü yangn ve anz yangnlarna kar titizlikle müdahale ediyor. Ancak ehrimizde ve bölgemizde vatandalarmz ile çiftçilerimizden özel hassasiyet bekliyor; anz yakmann çevre ve topraktaki canllara zarar verdiini, doann da dengesini olumsuz etkilediini, bu yüzden hep birlikte topraklarmza sahip çkmaya davet ediyoruz. Tarmsal ve doal ekosisteme zarar veren, çevreye yaylan dumandan dolay da insan saln olumsuz etkileyen anz yangnlarna kar hep birlikte mücadele edelim”

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu