Ege Bölge

Bursa Yıldırım’ın sıfır atık çalışmaları örnek oluyor

Çevre bilincinin gelecek nesillere aktarılması hedefiyle çalışmalar yürüten Yıldırım Belediyesi, ilçedeki okullara Mobil Atık Getirme Merkezleri ve Mavi Kapak Toplama Üniteleri yerleştirip öğrencilere yönelik sıfır atık eğitimlerini sürdürüyor.

BURSA (İGFA)-İlçedeki okulları ziyaret edip öğrencilere sıfır atık, geri dönüşüm, tasarruf, küresel ısınma ve çevre konularında eğitim veren Yıldırım Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2021 yılında 106 eğitim kurumunda 6 bin 264 kişiye eğitim verdi. Öte yandan 2021 yılında ilçede faaliyet gösteren 35 anaokulunda eğitim gören 967 miniğe de çevre bilinci eğitimi veren ekipler 2022 yılında da ziyaretlerini artırarak sürdürüyor. Bu hafta Vatan Anaokulu’nu ziyaret eden ekipler, anaokuluna Mobil Atık Getirme Merkezi ve Mavi Kapak Toplama Ünitesi yerleştirdi.

Anaokulunda eğitim gören 128 miniğe ‘Temel Çevre Bilinci ve Sıfır Atık Eğitimi’ veren ekipler, çocuklara geri dönüştürülebilen atıkları tanıtarak, doğa sevgisini aşılayıp, temel çevre bilinci kazandırdı. Öğrendikleri bilgileri pekiştirmek için ‘Atık ayrıştırma’ oyununun başına geçen minikler,
eğlenerek öğrenmenin tadını çıkardı. Sıfır atık çalışmalarına Yıldırım Belediyesi olarak tam destek verdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Yıldırım’da sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilincinin arttırılmasına yönelik çalışmalara büyük önem veriyoruz. Amacımız doğal kaynakların korunması, israfın önlenmesi ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir Yıldırım bırakmak” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu