Belediyeler

Belediyemizden Pazar Yerinde Sıkı Denetim Belediyemiz Zabıta Müd…

Belediyemizden Pazar Yerinde Sıkı Denetim
Belediyemiz Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler Cumartesi pazarı önünde korona virüs önlemleri aldı.
İçişleri Bakanlığının pazar yerlerine yönelik yayınladığı genelgeler ile sıkı önlemler alınmasının ardından ilçemiz de Cumartesi pazarı yerinde zabıta ekiplerimiz bariyer kurarak giriş ve çıkışlarda vatandaşların girişte ellerini dezenfekte ederek maske dağıtımı ve ateş ölçme işlemlerini gerçekleştirdi.
Pazar yerinde yoğunluğun yaşanmaması için girişler kontrollü olarak sağlanırken İlçemiz Emniyet Müdürlüğü ekipleri yaşlı ve çocuklar üzerinde kimlik kontrolü yaparak girişlere izin vermedi. 65 yaş ve üzeri vatandaşların ise evlerine dönmeleri konusunda uyarılar yapıldı.
Pazar tezgâhlarında da önlem alan belediyemiz yerleşim düzeninin sosyal mesafeye uygun olmasını sağladı. Esnaflar eldiven ve maske kullanarak ürünleri müşteriye seçtirmeden satışa sundu.
Denetimlerle ilgili bir açıklama yapan Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, “İçişleri Bakanlığı tarafından pazarlara yönelik çıkarılan genelge sonrasında ekiplerimiz tarafından pazar yerlerinde önlemler alındı. Halkımızın sağlığını önemsiyoruz. Bu denetimlerde halkımızın kendi sağlığı için küçük yaştaki çocukların pazara gelmemesi toplum sağlığı açısından ve kendi sağlıklarının korunması için son derece önemli. Gerekli uyarıları yapıyoruz tüm halkımızın evde kalmasını ve bu önemli süreçte mümkün oldukça sokağa çıkmamalarını istiyoruz. Hem kendilerini hem de ailelerinin sağlığını korumalarını rica ediyoruz. Vatandaşlarımızın sağlığı sağlığımızdır. Lütfen duyarlı olalım.” dedi.


Şu anda okuduğunuz haber D Bnar belediye başkanlığı Resmi sosyal medya hesabından alınmıştır

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu