Yaşam

Bursa’da hurma ağız tatlandırıyor, cep yakıyor

Bursa’da 10 yıldır hurma satışı yapan Mehmet Çağlar, hurma fiyatlarının geçen seneye oranla yüzde 50 arttığını ifade etti.

GÜLİN ÖZDEMİR – CANSU ÖZDEMİR / BURSADA BUGÜN/BURSA İGFA-  Köklerini Orta Doğu’nun sıcak ve güneşli ikliminden alan hurma, saymakla bitmeyen pek çok faydasının yanı sıra güzel tadıyla da oldukça sevilen bir meyvedir. Doğal tatlandırıcı olarak bilinen hurma, bu sene ağzı ne kadar tatlandırsa da bir o kadarda cep yakacak gibi.

Bursa’da 10 yıldır hurma satışı yapan Mehmet Çağlar, hurmanın bu sene dahada pahalı olduğunu söyledi. Fiyatların geçen seneye göre yüzde 50 arttığını belirten Çağlar, “Hurmanın fiyatı şu anda 30 TL’den başlayıp 200 TL’ye kadar çıkıyor. Herkesin bütçesine göre hurma çeşitleri var. Her çeşit hurma mevcut Medine, Kudüs, cennet hurması, diyet hurması ve yoğun şekerli hurmalarımız var. En büyük talep şu anda cennet hurmasına var. Hurmalar dolar bazında geldiği için fiyatlar geçen yıla oranla yüzde 50 ye çıkan oranda arttı. Mesela geçen yıl 50 TL arttı.

Geçen sene 40-50 TL’ye sattığımız hurma bu sene 80 TL ye çıktı. 100 TL’ye sattıklarımız, 150 TL oldu. Müşterilerimiz kendi imkanları el verdiği sürece bütçesine göre hurma almaya çalışıyorlar. Hurma Bursa’da sevilen bir besin. Hurma, insan vücudunun sağlıklı ve zinde kalabilmesi için hayati önem taşıyan meyvelerden bir tanesi. Şeker hastaları daha çok diyet hurma alıyor. Hurma peygamber hurması. Arabistan’dan, Mekke’den Medine’den gelen hurmalar var ama bu sene talep daha çok cennet hurmasına oldu. Fiyatlar artınca satışlarda  biraz durgunluk yaşandı” şeklinde konuştu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu