Afyon Haber

2021 DÜNYA MOTOKROS ŞAMPİYONASININ TANITIMI YAPILDI(VİDEO HABER)

Dünyann en önemli motokrosçularnn yart Dünya Motokros ampiyonas’nn Türkiye etab (MXGP of TURKEY) Cumhurbakanl himayelerinde 4-5 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da düzenlenecek. Organizasyonun lansman Güral Termal Otel’de yapld.

 

HIZ TUTKUNLARI AFYONKARAHSAR’DA BULUACAK

2021 DÜNYA MOTOKROS AMPYONASININ TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

 

    Hz tutkunlar, Eylülde Afyonkarahisar’da düzenlenecek “Dünya Motokros ampiyonas”nda buluacak. Dünyann en baarl motokrosçularnn yart Dünya Motokros ampiyonas’nn Türkiye etab Cumhurbakanl himayelerinde 4-5 Eylül’de Afyonkarahisar’da düzenlenecek.
 

KATILIM YOUN OLDU

          Dünyann en önemli motokrosçularnn yart Dünya Motokros ampiyonas’nn Türkiye etab (MXGP of TURKEY) Cumhurbakanl himayelerinde 4-5 Eylül 2021’de Afyonkarahisar’da düzenlenecek. NG Afyon Otel’de gerçekletirilen MXGP of TURKEY’in lansmann  açl konumasn Türkiye Motosiklet Federasyonu Bakan Bekir Yunus Uçar yapt.

ÇOK BÜYÜK HAYALLER KURDUK

            Sportif hizmet vazifesini hakkyla gerçekletirmek için çaba sarf eden mütevaz bir federasyon olduklarn belirten Bekir Yunus Uçar, “Çok büyük iler yapmann hayalini her zaman kurduk ve bu hayalin peinden kotuk. Haddimizi biliyoruz ama yaptmz organizasyonlarla dünya arenasnda stiklal Mar’n okutan yetitirdiimiz sporcularla snrlar ayoruz çok ükür. ” dedi.

Uçar, “Bu hayalin peinden kotuk. Bugün de Allah’a hamdolsun çok güzel bir noktada bir araya gelme imkann yakalam olduk.” ifadelerini kulland. Dünya ampiyonas formatnda 5 yarn Eylül’ün ilk haftasnda gerçekletirileceine dikkati çeken Uçar, 180 ülkeye yaplacak yaynlarla Afyonkarahisar’n her türlü özellii ve güzellii ile yanstlacan ve yaatlacan belirtti. Uçar, söz konusu etkinlikler kapsamnda 100 bin seyirciyi 5 gün boyunca misafir etmenin hayallerini kurduklarn dile getirerek, 10 bine yakn yabanc katlmcnn itirak ettii organizasyon olmasn da umut ettiklerini bildirdi.

CUMHURBAKANIMIZA SONSUZ TEEKKÜR EDERZ

Hedeflerine yürümeyi kendilerine düstur edinmi bir federasyon olduklarn dile getiren Bekir Yunus Uçar, öyle konutu:”Ülkemizdeki güzelliklerin mimar olan saygdeer Cumhurbakanmzn himayesinde bu organizasyonu gerçekletiriyor olmann da sorumluluunu ve mesuliyetini de biliyoruz. Bu vesileyle Afyonkarahisar’a çok daha büyük katklar salayacak organizasyonu da gerçekletirmenin umudunu tayoruz. Benim bir hayalim daha kald. Hem milletvekilimiz hem de milli takmlar kaptanmz Kenan Sofuolu’nun talebelerinin Türk sporcularn burada yararak Afyonkarahisar’da ampiyon olduu bir organizasyonu görmek istiyorum. Türkiye’de bir ilk olacak inallah.”

 

“MOTOKROS BZM ÇN ARTIK BR EREF MESELES, BZM TACIMIZ”

Afyonkarahisar Valimiz Gökmen Çiçek de, motokros sporuyla beraber uluslararas organizasyonlara baladklarn bunun için söz konusu ampiyonann ilk göz ars olduunu söyledi. Afyonkarahisar’n isminin bu nedenle sadece Türkiye’de deil tüm dünyada daha çok duyulacan ifade eden Valimiz Gökmen Çiçek “Motokros bizim için artk bir eref meselesi, bizim tacmz. Motokros gerçekten Afyonkarahisar’a çok yakt, özdeleti.” ifadelerini kulland. Vali Çiçek, Dünya Motokros ampiyonas ile birlik ve beraberlik içerisinde Afyonkarahisar’ uçuracaklarn dile getirdi.

“FESTVAL HAVASINDA GEÇECEK”

Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek de 2020’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle söz konusu etkinliklerin gerçekletirilemediine dikkati çekerek, bu sene Afyonkarahisar’daki bu organizasyonu festival ile birlikte yapacaklarn söyledi.

Afyonkarahisar; gastronomisi, spor kenti olmas ve tarihi, kültürü ve mermeri ile Anadolu’nun esiz illerinden biri olduuna dikkat çeken Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, konumasn öyle sürdürdü; “ Pandemiden dolay seyircisiz olaca için organizasyonu Gençlik ve Spor Bakanmz Mehmet Muharrem Kasapolu’nun da olurlar ile 2021 ylna öteledik. Bu sene inallah Türkiye Motor Sporlar Federasyon Bakanmz ve Bakan Yardmcmzn da katklar ile Afyonkarahisar’da ki bu organizasyonu festival eklinde yapalm istedik. Biz be gün olarak düünüyorduk ama Federasyon Bakan’mz bunu yedi gün olarak ifade ettiler. Tek gayemiz güzel Afyonkarahisar’mzn deerlerini Dünya’ya tantabilmekti. Gastronomi ile bunu bir nebzede olsa baarmaya çaltk” dedi.

 

            “GASTRONOM ALANINDA BÜYÜK LER BAARDIK”

       Gastronomi alannda yaplan çalmalardan da bahseden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek; “Afyonkarahisar; ‘Gastronomi ehri’ ilan edildikten sonra ilk defa 81 ilimizin tüm vali ve belediye bakanlarna, TBMM dare Amirlii’ne ehrimizin yöresel ürünlerinden oluan 600 adet lezzet paketini, tantm broürleri ile birlikte gönderdik. Bu etkinlik ile Büyükelçilerden ciddi dönüler aldk. Bu kapsamda ilk kez Banglade Büyükelçisi, Afyonkarahisar’mz ziyaret ederek i insanlarmz ve temsilcileri ile bir araya geldiler. Kosova Bakonsolosu ’da ehrimize gelirken Meksika Büyükelçisi de pandemi tedbirlerinin gevetilmesi ardndan güzide kentimize ziyaret gerçekletirecek. Temmuz sonu Austos ay içerisinde 130 ülkenin büyükelçisini de eleri ile birlikte Afyonkarahisar’a davet edeceiz.Organizasyonda emei geçenleri tebrik eden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek son olarak “Turizme kazandrdmz alanlar tantarak ehrimizin ekonomisine katk salamay hedefliyoruz. Bunu da baardmzda esnaflarmz, i insanlarmz ve Afyonlu hemerilerimiz turizm potansiyelinin dinamiklerinden inallah nasibini alacaklardr. Bu organizasyonumuzda emei geçen belediye çalanlarmza, federasyon bakan ve yardmclarna, katk veren herkese teekkür ediyorum” dedi.AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili brahim Yurdunuseven de, Afyonkarahisar’n yaptklar spor tesisleri ve buradaki organizasyonlarla sporun bakenti olduunu kantladn belirterek, yurtdndan bu spora ilgi duyan tüm sporcular ve turistleri beklediklerini dile getirdi.

Dünya Kadnlar Motokros ampiyonas’na katlacak 16 yandaki motokros sporcusu Irmak Yldrm da bu spora 14 yanda baladn, ailesinin katksyla ald eitimlerle baarya ulamak için çalmalarn sürdürdüünü söyledi.

ampiyonaya 150’ye yakn yarç katlacak

Dünya Motokros ampiyonas kapsamnda dünya ve Avrupa klasmannda Dünya Büyükler Motokros ampiyonas (MXGP), Dünya Kadnlar Motokros ampiyonas (MXWOMEN), Dünya Gençler Motokros ampiyonas (MX2), Avrupa Motokros ampiyonas (MX2T) ve Avrupa Motokros ampiyonas (MXOPEN) olmak üzere 5 yar ayn anda yaplacak.

Türkiye’de yaplacak yarlara Yamaha, Honda, Kawasaki, KTM, Husqvarna, GasGas, TM ve Fantic gibi fabrika takmlarnn da olduu 25’i akn takmla 150’ye yakn yarçnn katlmas bekleniyor.

Dünya çapnda çok popüler olan motokros yarlarnn en önemli yarnn Türkiye etab olan MXGP of TURKEY, 7,3 milyar kiinin yaad 180 ülkede 3,5 milyara yakn izleyiciye ulayor. Dünyann motokros yldzlar, bu yl 18 etaptan oluan MXGP ve MX2, 6 etaptan oluan MXWOMEN,13 etaptan oluan MX2T ve MXOPEN’de kürsü için yaracak.

– Türkiye Motofest’e 100 bine yakn katlmc bekleniyor

       Türkiye’nin 2021’deki en büyük etkinlii olmas beklenen Türkiye MotoFest, bu yl 5 güne çkacak. 1-5 Eylül 2021 tarihlerinde yaplacak festival, Türkiye ve dünyann farkl yerlerinden motosiklet tutkunlarna keyifli anlar yaatacak.

Türkiye MotoFest’e bu yl 100 bine yakn ziyaretçinin katlmas bekleniyor. Be gün boyunca pek çok markann çeitli aktiviteleri, spor etkinliklerinin de yer alaca festival kapsamnda 1 Eylül 2021 Çaramba, Mustafa Ceceli, 2 Eylül 2021 Perembe Cem Adrian, 3 Eylül 2021 Cuma Haluk Levent, 4 Eylül 2021 Cumartesi Merve Özbey-Kraç, 5 Eylül 2021 Pazar rem Derici-Cenk Eren konserler verecek.

Türkiye Ekonomisine 5 Milyar Liradan Fazla Katk

   Dünyann en önemli motokros yar olan MXGP’nin Türkiye etab bu yl üçüncü kez yaplyor.Geçen yl salgn nedeniyle yaplamayan yarn en son yapld 2019’da MXGP of TURKEY’in sadece yarn yapld haftada Türkiye ekonomisine 5 milyar liraya yakn katkda bulunduu açklanmt. Türkiye’nin spor ekonomisi ve turizmi için en önemli etkinlik konumundaki MXGP of Turkey ve Türkiye MotoFest’in bu yl Türkiye ekonomisine katksnn 5 milyar liray amas bekleniyor.

– 200 milyon avro deerinde Türkiye tantm

       MXGP of TURKEY’in dünya çapndaki yaynlar ve Türkiye MotoFest’ten yaplan haberler Türkiye’nin tantmna da büyük katkda bulunacak. En son 2019’da yaplan MXGP of TURKEY ve Türkiye MotoFest’in sadece yaynlanan haberleri ve yaynlarnn reklam deeri, 200 milyon avroya ulamt.Bu yl yaplacak yar ve festival, Türkiye ve dünyann önemli yaynlar tarafndan takip edilecek. Böylece Türkiye’nin tantmna daha büyük katk salanmas hedefleniyor.

          Öte yandan bilet satlar da ‘ www.passo.com.tr’ adresinden bugünden itibaren sata sunulmaya baland. Kombine biletler 0-6 ya grubu için ücretsiz, yetikinler için 100 lira, çocuklar için de 50 lira olarak uygulanacak.

Haberin Videosu çin Tklaynz…

https://we.tl/t-cM37zOQOaZ

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu