Yaşam

‘Nesnelerin Masumiyeti’ sergisinde kokular ve renkler bir arada

Çağdaş sanatçılardan Dilek Yalçın’ın ilk kişisel sergisi “Nesnelerin Masumiyeti” sanatseverlerden ilgi görmeye devam ediyor. Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan sergi; sanatçının, tuval çalışmalarında masumiyet kavramını yansıtmaya çalıştığı, pandemi sürecinde ürettiği resim, enstalasyon ve heykelleri kapsayan yaklaşık 130 eserden ve bir adet de NFT eserinden oluşuyor.

İSTANBUL (İGFA)- Dilek Yalçın’ın “Nesnelerin Masumiyeti” adlı sergisi kapsamında MG International tarafından “Koku Aşkına Nesnelerin Masumiyeti – Kokunu Resmet” isimli atölye çalışması düzenlendi. 27 Kasım cumartesi günü gerçekleştirilen sıradışı etkinlikte katılımcılar; koku notaları ve esans kompozisyonlarından yola çıkarak imgelem ve renk çağrışımlarından resim çalışmaları üzerine farklı bir deneyim yaşadı.

30 farklı kokudan oluşan paletteki seçimleriyle renkleri ve imgelemleri birleştiren katılımcılar; iç dünyalarındaki koku ve görme duyusunu biçimlendirme ve resim sanatıyla şekillendirme fırsatı yakaladı. 

Konuklar resim çalışmalarını kendi tarafından seçtikleri kokularla birlikte eşleştirip isimlendirdiler ve resimleri Tophane-i Amire’de sergilenmek üzere bıraktılar. 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu