Türkiye

Bursa Kestel Belediye Başkanı: “SİT alanındaki kaçak yapılar yıkıldı”

Bursa’da Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son dönemde gündeme gelen kaçak yapı yıkımına ilişkin açıklamalarda bulunurken, SİT alanı içinde bulunan kaçak yapıların yıkıldığını söyledi.

BURSA (İGFA) – Merinos’ta bulunan Göl Park’ta düzenlenen basın toplantısında konuşan Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, son 3 yılda ilçelerinde 113 kaçak binayı yıktıklarını dile getirdi.

Son dönemde Yakup Yamaç adlı vatandaşın da villasının bulunduğunu alanda gerçekleştirilen yıkımın ayrıntılarına ilişkin bilgi veren Başkan Tanır,  2019 yılında Almanya’da gerçekleştirilen Tarım Fuarı’na katılım gösterdiklerini anlatarak, “Belediyeden bir müdür arkadaşımızın Almanya’da yaşayan yakını olan şahıs süreç içerisinde bizimle ilgilendi. Sonraki aylarda da bizler de kendisini Kestel’de misafir ettik. Yakup Yamaç’ın kendilerine olan ilgisinin Kestel’de SİT alanında yaptırmayı planladığı kaçak lüks villası için yapıldığını sonradan öğrendik. Öğrendiğim gün Derekızık Mahallesi’nde 111 Ada, 11 Parsel’de bulunan binanın kaçak olarak yapılmaya başlandığını gördüm. Talimat verip, kaçak tutanağı düzenlettirdim. Adı geçen başkan yardımcımız değerlendirme sonrası görevinden istifa etti. Hukukçular hazırlıklarını tamamladı ve suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Bir başka yapının da medyada ‘şehit yakınının evini Kestel Belediyesi başına yıkıyor’ cümleleriyle basına yansıdığını dile getiren Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, “ Bu yapı da bir öncekinin sadece 100 metre gerisinde bulunuyor. Yine SİT alanında kaçak bir yapıdır. Bu kutsal vatan için şehit olan bir canımızın adı kullanıldı. Kimin veya kimlerin hatası veya vebali varsa herkes yargı önünde hesabını verir” dedi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu