Ege Bölge

İzmir’den Salihli ilçesine tarihi gezi düzenlendi

Salihli TSO’nun organizasyonuyla İzmir’den gelen 43 kişilik grup, Salihli’nin tarihi ve turistik yerlerini gezerek tanıma imkanı buldu. Grup, gün boyu süren gezi kapsamında yaptığı alışverişlerle esnafın da yüzünü güldürdü.

İZMİR (İGFA)- Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Salihli'de yürütülen “Görülmeye Değer Kent Salihli” projesi kapsamında İzmir’den 43 kişilik grup kente getirildi. Salihli Güven otobüsüyle Salihli’ye gelen grup, kentin tarihi yerlerini gezdi, kültürü hakkında bilgi aldı. 

İzmir’deki Salihli Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ile birlikte organize edilen gezide ilk etap Artemis Tapınağı’nda başladı. Salihli hakkında araştırmaları ve kitapları bulunan Mustafa Uçar’ın rehberliğinde gerçekleşen tarih turunda, dünyada ilk madeni paranın kullanıldığı topraklar hakkında detaylı bilgiler sunuldu. Lidya Uygarlığı’nın ve kralların zenginliği ile ihtişamı hakkında rehberin anlattıklarını dinleyen İzmirli misafirler, daha sonra Roma İmparatorluğu’nun görkemli eserlerinden biri olan Gymnasium ve hemen yanı başında yer alan sinagogu ziyaret etti.

Grubun Salihli’ye ulaşımını sağlayan ve misafir eden Salihli TSO Yönetimi, İzmirli konukları “Müdire Hanım Konağı” olarak da bilinen Kent Müzesi’nde karşıladı. Burada misafirlere Salihli’nin ünlü kuru üzümü ve Kula’nın tescilli leblebisi ikram edildi. Oda’nın Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, İzmir'den gelen misafirlerini ağrıladı. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu