Afyon HaberBelediyeler

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ

               ÇANAKKALE EHTLERMZ RAHMETLE ANIYORUZ

           Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, 18 Mart ehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yldönümü dolaysyla bir mesaj yaynlad. Çanakkale Zaferi’nin 107. yl dönümünün, onur ve heyecanla idrak edildiini belirten Zeybek Bakan zaferin, tarihin sayfalarna yazlan en kutlu destanlardan olduunu söyledi.

          18 Mart 1915 Çanakkale Zaferinin; askeri stratejik dehann ve bu dehaya layk neferlerin eseri olduunu vurgulayan Bakanmz “Bu zafer, Aziz Milletimizin tarih boyunca kazand en parlak zaferlerden ve en büyük kahramanlklardan biridir.  Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatann ve mevcudiyetini can pahasna nasl savunacan göstermesi bakmndan insanlk tarihi için de ibret alnmas gereken bir hadisedir. Aziz milletimizin ortaya koyduu bu destanla neticesinde adeta yeni bir tarih yazlmtr.

          Kurtulu savana ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giden yolda çok önemli bir kilometre ta olan Çanakkale Zaferi, tarihte eine az rastlanan en büyük kahramanlk destanlarndan biridir. Bu zafer, tarihten silinmek istenen bir milletin, bütün yokluk ve imkânszlklara ramen, vatann can pahasna nasl savunduunu göstermesi bakmndan da insanlk tarihi içinde çok özel bir yere sahiptir. Vatan topraklarnn dört bir yanndan gelerek, Çanakkale’de, igal kuvvetlerine geçit vermeyen kahramanlar; bizim bugün millet olarak sahip olduumuz birlik ve beraberliin ne kadar salam temellere dayandn bütün dünyaya en gür sesle ilan etmitir.

           Çanakkale’de ortaya konulan bu sarslmaz vatan sevgisi, bu millet olma bilinci en büyük zenginliimiz, en büyük gücümüzdür. Çanakkale ruhu göstermitir ki, dünyada bu milletin varolu iradesini kracak hiçbir güç yoktur. nanyorum ki, o yüksek ruh, o millet olma uuru, o vatan sevgisi bu topraklar üzerinde ebediyen var olacaktr. Tarihin zorlu snavlarndan geçerek bugünlere ulaan bir millet olarak, yokluklar içindeyken bile ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten salam bir inancn, sarslmaz bir ruhun mirasçlaryz. te bu ruh, bu inanç, dün olduu gibi bugün de aydnlk geleceimizin en güçlü teminatdr. Sadece geçmiimizin aziz bir hatras olarak deil, gelecee yürüyüümüzün en güçlü ilham kaynaklarndan biri olarak da Çanakkale Zaferi, milletimizin hissiyatnda son derece önemli bir yere sahiptir.

          18 Mart Çanakkale ehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 107. Yl dönümü nedeniyle, kutsal vatan topraklarn canlar pahasna savunarak, bu büyük zaferi milletimize armaan eden, bata Gazi Mustafa Kemal olmak üzere tüm kahramanlar rahmet, minnet ve ükranla yâd ediyorum” dedi.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu