Ege Bölge

Kocaeli İzmit’te 12 ilçe dernekleriyle kent için Ortak Akılda buluştu

İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyi iş birliğinde hemşeri dernekleriyle geçtiğimiz hafta ilki gerçekleştirilen Ortak Akıl Buluşmaları’nın ikincisi yapıldı.

KOCAELİ (İGFA)- İzmit Belediyesi ve İzmit Kent Konseyinin kentteki yöre dernekleri ile bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduğu Ortak Akıl Buluşmaları programının ikincisi gerçekleşti. Ortak Akıl Buluşmaları’nın ikincisi yine Başiskele Wellborn Otel’de İzmit Belediye başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet ve İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol’un ev sahipliğinde yapıldı.

Kocaeli’deki 6 ilçenin yöre dernekleriyle yapılan ilk buluşmanın ardından, diğer 6 ilçe dernekleri Ortak Akıl Buluşmaları’nın ikincisinde ağırlandı. Dernek temsilcilerinin firiklerini paylaştığı toplantıda ayrıca hemşeri dernekleriyle sürekli istişarede bulunan ve onların fikirlerini önemseyen İzmit Belediyesinin gerçekleştirdiği çalışmalara dair video sunumu da yapıldı. 

Hemşehri derneklerini önemseyen ve kendileriyle sık sık bir araya gelen İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet yaptığı konuşmada, “Öncelikle bu geceyi bizimle paylaştığınız için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hep ifade ettiğimiz üzere istiyoruz ki göreve geldiğimizden bu yana ben yaptım oldu mantığıyla değil orta akılla, birbirimize sorarak, halkın istekleri ve ihtiyaçlarına cevap vererek hareket ettik. Projelerimizi ortaya koyarken beraber karar vermek istiyoruz. İnsanlarımızla birlikte projelendirmek istiyoruz. Daha da önemlisi eğer israf kötü bir şey ise yanlış yatırım, kötü yatırım yapmamak gerekiyor. O yüzden önce ihtiyacı tespit etmek gerekiyor. İhtiyacı tespit ederken de birbirimize sormak ve sizin gibi kent dinamiklerini oluşturan derneklerine ve değerli üyelerine sormak, beraberce karar vermek ihtiyaç olan yatırım için gerçekten çok kıymetli” dedi. 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu