Afyon Haber

ŞEHRİMİZ BÜYÜYOR, DEĞİŞİYOR VE GELİŞİYOR (VİDEO HABER)

EHRMZ BÜYÜYOR, DEYOR VE GELYOR

BAKAN ZEYBEK VE EKB BR AYLIK SÜREÇTE NELER YAPTI?

Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek sahada ekiplerimiz ile birlikte çalyor, Gastronomi ve anl Zaferlerin ev sahibi Afyonkarahisar her geçen gün geliiyor ve deiiyor.

Yatrm odakl projelere imza atan Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek sayesinde; Afyonkarahisar’mz her alanda atlan admlarla cazibe merkezi olma yolunda emin admlarla ilerliyor. Yatrm ve projeleri yakndan takip eden, yerinde gören Bakanmz Mehmet Zeybek ve ekibi saha çalmalarn da periyodik olarak düzenlenen izleme ve deerlendirme toplantlar ile sk takibini gerçekletiriyor.

UYUM- BRL = HZMET

Hummal ekilde gece gündüz demeden ehrimizin gelecei adna gayret gösteren Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’in talimatlar ile saysz proje ve yatrm çalmalar hayata geçiriliyor. Vatandalarmzn hayatn kolaylatrmak, modern ehrin gereklilii çalmalar hizmete sunmak, çeitli kültürel faaliyetler ile sosyal hayat canl tutmak adna yaplan uyumlu çalmalar, ciddi yenilikleri de beraberinde getiriyor. Afyonkarahisar’mzn bütün yaam alanlarnda hayata geçen yenilikler, Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek önderliinde ekibi ve ehrimizin önde gelen kurumlarnn uyumlu çalmasyla gerçee dönüüyor.

“STARE KÜLTÜRÜNE BÜYÜK ÖNEM VERYORUZ”

Afyonkarahisar’n konforlu ulam andan sosyal sorumluluk projelerine, kültürel ve eitim hizmetlerinden her yatan vatandan yararland hizmet yatrmlar ile gelecee daha umutla baktna iaret eden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, konuya ilikin u açklamay yapt; “Bizler sürekli sahadayz, halkmzla iç içe olmaya önem veriyoruz. Hizmetlerimizi yerinde takip ediyoruz, eksik varsa hemen gideriyoruz. Muhtarlarmzn, esnaflarmzn ve halkmzn görülerini dikkate alyoruz, hizmetlerimizin farkl ve çeitli olmasnn nedeni istiare kültürünü canl tutmamzdan kaynaklanyor.

“DUR DURAK BLMEDEN ÇALIIYORUZ”

Bizler halkmzn ihtiyaçlarn yerinde görüp, buna göre hizmetlerimize ekil veriyoruz. Göreve geldiimiz günden itibaren hayata geçirdiimiz yatrmlar, sosyal, kültürel, eitim, sportif, çevresel projelerimizle Afyonkarahisar’n geliiminde ciddi rol oynadk. ehrimizin her alanda gelimesi ve ilerlemesi için bundan önce olduu gibi bundan sonra üzerimize düen hangi görev olursa olsun yapmaya hazrz. Afyonkarahisar Belediyesi olarak ehrimizin ekonomik, sosyal, ticaret, kültürel ve eitim yönünden daha iyi noktalara ulamas için elimizden gelen tüm gayreti göstermeye, etkin çalmalar yapmaya devam edeceiz. Bu ehir bizim, bu ehir hepimizin. Mutlu nsanlarn ehri; Afyonkarahisar en güzel hizmetleri hak etmektedir, bizlerde daha fazla proje ve yatrm kazandrmak adna dur durak bilmeden çalyoruz.”

Peki Mehmet Zeybek Bakanlnda Afyonkarahisar Belediyesi Bu Sezonda son 1 ayda (Saha Çalmalarnda) Neler Yapt?

ÜSTYAPI ÇALIMALARI

Yol medeniyettir düsturu ile hareket eden Belediyemiz, pek çok noktada yol yapm ve bakm çalmalar yapyor. Devam eden projeler arasnda olan Karayollar Kava Alt Geçit Çalmalar tüm hz ile sürüyor. Trafii rahatlatacak kavak ve konforlu yollar ksa sürede halkmzn hizmetinde olacak.

Altyap ve üstyap çalmalarna da oldukça önem veren Belediyemiz, ihtiyac olan yollar dnda yeni yol yapm, onarma ihtiyaç duyulan yol bakm gibi pek çok mahalle de çalmalar yürütüyor. Tüm ehrimizde yollar scak asfaltla buluuyor. Selçuklu, Erenler, Dörtyol, Marulcu Mahallesi’nde scak asfalt çalmalar yapld, ulamda kolaylk saland. Ayrca Sadkbey Mahallemizden Oteller Bölgesine giden ara yolun asfalt da tamamland. 

Tüm mahallemizde bulunan ara sokaklar da dâhil ana arterlerde asfaltlama yapan ekiplerimiz parke ta döeme ve kaldrm çalmalar da gerçekletiriyor. Marulcu Mahallemizin parke ve kaldrmlar batan sona yenilenirken, Erturul Gazi Mahallemizde de kaldrm ve parke ta döeme çalmas yapld.  Cumhuriyet Mahallesi’nde ise ihtiyaç duyulan ksmlarn parkeleri yenilendi. Ayrca, ehir merkezine balant salayan yollardan biri olan Mecidiye Mahallesi Milli Birlik Caddesi’nde bulunan yolun tamam asfaltland.

Yeniden tarihimize kazandrdmz, gelecee k tutan Paa Camii önünde yol geniletme, kavak düzenlemesi çalmalarna baland. Peyzaj ve mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken Paa Cami ve etrafna ulam kolayl salanrken, yeil alan saysn da artrm olduk.

Ayrca ehrimize yeni ulam alanlar da kazandryoruz. Kanlca TOK’yi ve Ataköy’ü; stiklal ve Zafer Mahallelerine balayan ara balant yolu tamamland. Böylece ulama yeni imkânlar saland.

Trafik ve can güvenliini düünüyor; geçitleri asansörlerle donatyoruz. Bu kapsamda Eski Devlet Hastanesi ve Salk l Müdürlüü’nün arasna ‘Asansörlü Üst Geçit’ yapm için çalmalara baland.

 ALTYAPI ÇALIMALARI

Belediyemiz ekipleri nerede ihtiyaç varsa oraya hizmet götürüyor; tespit ediyor, çalmalar balatyor ve ehrimizin kanalizasyon altyapsn güçlendiriyoruz. Uydukent Selçuklu Adnan Kahveci Bulvarnda içme suyu hatt, Park Afyon AVM’den DS Önüne Kadar bulunan Yamur Suyu Hatt yenileme çalmalar tamamland. Yeni balayan alt yap çalmalar kapsamnda ise Fatih Mahallesi Kümeevler Mevkii kanalizasyon hatt yapm çalmalar tüm hz ile devam ediyor.

YEL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIMALARI

“Daha Yeil Afyonkarahisar” slogan ile balattmz projeler ise bir bir hayata geçiriliyor. ehir estetii çalmalar kapsamnda pek çok noktada park çalmas yaplyor. Ataköy Mahallemizde ise cep parklar, yeil alan düzenlemesinin yan sra 52 Bin 400 Metrekare Büyüklüünde “25 ehidimizin” isminin verilecei büyük bir park hizmete açlyor. Ataköy 25 ehit Park’nda hem çocuklarmz hem de aileleri keyifli ve huzurlu vakitler geçirebilecek. 

Gizemli ehir Afyonkarahisar’n kaplarn turizme açarak, gelen misafirlerin verimli vakit geçirebilmeleri adna yeni tesisler kazandryoruz. Bu tesislerden biri olan hsaniye Emre Gölü Sosyal Tesisleri’nin peyzaj yapm ii ve çevre düzenlemesi, Park ve Bahçeler Müdürlüümüz Ekiplerince tamamlanarak hizmete açld.Vatandalarmzn kendi alanlarnda tarm yapabilmeleri için de 229 Adet Yeni Hobi Bahçesinin yapm tamamland. Noter Huzurunda Kura Çekimi Yaplan hobi bahçeleri hak sahiplerine teslim edildi.

 

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALIMALARI

ehrimizin farkl bölgelerindeki sosyal tesislerimizin her biri ayr bir marka deeri tayor, ailelerimiz tesislerde yemeklerini yiyip çaylarn yudumlarken, çocuklarmz da kaliteli alanlarda keyifli vakit geçirebilecek. Antpark’a ina edilen; ‘Ant Kafe’ isimli Cam Mekânl Sosyal Tesis yapm iinde ise sona gelindi. ehrimizin merkezinde bulunan bu tesisi çok yakn zamanda hizmete açacaz.

ehrimizin tarihini yanstan konaklar yeni yüzü ile turizme kazandryoruz. Bu kapsamda restore çalmalar tüm hz ile sürüyor. ehrimize yakr, Gastronomi Evi Benliolu Kona’nda restore ve yenileme çalmalar tamamlanma aamasna geldi. Sona yaklalan proje ksa sürede hizmete sunulacak. 

Ulu Cami etraf Akmescit Mahallemizde de Sokak Salklatrma ve Restorasyon çalmalar sürüyor. Hzla yapm devam eden çalasmalar ardndan evler yeni bir çehreye kavumu olacak.

Ayrca yeni projeler ile tarihi yaplarmz korumak ve gelecee aktarmak adna yeni projelere imza atyoruz. Eski Gevur Hamam olarak bilinen yeni ad ile ‘Millet Hamam’nn Müze ve Sosyal Tesis olmas için çalmalara hz verildi. Çevre düzenlenmesi tamamlanan proje halkmzn hizmetine açlacak.

Öte yandan her kesime hitap eden yatrmlara da öncelik veriyor, ehrimizin miras ve deerlerini yaatyoruz. Dezavantajl gruplarmzn sosyal hayata katlmlarn artrmak adna Engelsiz Gastronomi Merkezi’ni hayata geçiriyoruz. Bu sayede Gastro alannda önemli bir eser daha kazandrlm olacak. 

Çocuklarmz için parklar, eitici ve elendirici faaliyetlerin yan sra kreler de yaparak sosyo – kültürel ve eitim hayatlarna katk salyoruz. Orhangazi Mahallemizde Yeni Devlet Hastanesi’nin arkasna yaplacak olan çocuk krei için çalmalar start ald, ilk kazma vuruldu.

Halkmzn ihtiyaçlarna cevap verecek bütün hizmetlerde Afyonkarahisar Belediyesi’nin farkn hemerilerimize hissettirmek adna farkl projeler de hayata geçiyor. Atl alanlar yeniden kullanma kazandrmak için balattmz Mekanik Otopark yapm için eski Bakur Binas ykld. Kullanma kazandrlacak bu alanda ulam ann akc olmas adna otopark hizmeti verilecek.

Esnaflarmzn kazançlarna destek salamak için kokoreççilerimizi nezih ve salkl alanda bir araya getirmek için harekete geçtik. ‘Kokoreçler Çars Binas’ projesini oluturularak hemen ardndan inaat çalmalarna balanld.

Çevreyi korumak, modern ehir kimliine uygun yatrmlar yapmak ve kat at ekonomik bir kaynaa dönütürmek adna Kat Atk Bertaraf Tesisi hayata geçirildi. Tesis, geri dönütürülebilen atklar geri kazandrarak elektrik üretimine katk salyor.

 

HABERN VDEOSU ÇN TIKLAYINIZ

https://we.tl/t-pnJds4V50e

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu