Afyon Haber

ÇÖLYAK HASTALIĞININ FARKINDAYIZ, HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ

Afyonkarahisar Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi:

ÇÖLYAK HASTALIININ FARKINDAYIZ, HASTALARIMIZIN YANINDAYIZ

         Afyonkarahisar Belediyesi, ehrimizde çölyak hastas vatandalarmza, glütensiz ürünlerin yer ald gda paketi desteinde bulunacak. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’in talimatlaryla Belediyemiz öncülüünde, Afyon Salk Bilimleri Üniversitesi’nin katklaryla, glütensiz gda temininde sknt yaayan çocuklarmza bundan böyle rutin olarak gda paketi desteinde bulunulacak.

         Muhtarlk ve Sosyal Hizmetler Müdürlüü tarafndan proje hakknda detayl bilgilerin anlatld bir toplant organize edildi. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’in ev sahipliinde gerçekleen toplantya AKÜ Salk Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nurullah Okumu, l Salk Müdürü Serhat Korkmaz, Belediye Bakan Yardmcmz Süleyman Karaku, YÜNTA Genel Müdürü Selim Arc ile çölyak hastas aileler çocuklaryla birlikte katld.

“GÖNÜLLERE DOKUNUYOR”

         Afyonkarahisar genelinde çölyak tans konulmu 80 çocuun bulunduu ifade eden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, her konuda olduu gibi sosyal sorumluluk anlaymz gerei  hasta olan çocuklarmza da kucak açmann önemine dikkat çekti. Çölyak hastas ailelere ‘Emrinizdeyiz’ mesaj veren Zeybek Bakan, gönüllere dokunmaya devam edeceklerini söyledi.  

“YALNIZ DELSNZ, YANINIZDAYIZ”

          Afyonkarahisar Belediyesi olarak Çölyak hastas hemerilerimizin ve ailelerimizin her zaman yannda  olduklarn söyleyen Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, “AFSÜ Çocuk Gastroenteroloji Uzman Prof. Dr. Ayegül Bükülmez hocamzla yapm olduumuz istiarede ehrimizde 80’e yakn çölyak hastamzn olduunu örendik. Bu konuda Ayegül hocamz ve YÜNTA Genel Müdürümüz Selim Arc ortak bir çalma yürüttü” dedi.

          Çölyak hastas vatandalara glütensiz ürünlerin yer ald gda paketini belirli aralklarla vereceklerini ifade eden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, “Beslenmelerinde ciddi skntlar yaayan çölyak hastas çocuklarmz ve ailelerine bir nebze de olsun katkda bulunmak istedik. Bunu sürekli hale getirmek istiyoruz. Her üç ayda bir hazrladmz paketleri ulatrmay kendimize hedef edindik. nallah bunu görevde kaldmz süre boyunca devam ettirmek istiyoruz. Bir kez daha vurgulamak istiyorum; yalnz deilsiniz, yannzdayz. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu projede emei geçenlere teekkür ediyorum” dedi.

“BAKANIMIZ BZZAT LGLEND”

       . Projeye verdii desteklerden dolay Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’e teekkür eden Muhtarlk ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhöyük ise “Saolsun Sayn Bakanmz, vatandalarmz ilgilendiren her konuda duyarl ve hassas olduu gibi  bu konuda da ,bizzat ilgi ve alaka göstererek, Çölyakl çocuklarmzn ve  ailelerinin yaam olduklar  sorunlara nasl bir çözüm üretebiliriz onlarn hayatlarn nasl kolaylatrabiliriz diyerek yardm elini uzatmaya karar verdi” dedi.

        Afyonkarahisar Salk Bilimleri Üniversite Hastanesi yetkilileriyle ve çölyakl çocuklarmzn aileleriyle bir dizi görüme yaptklarn söyleyen Muhtarlk ve Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Demirhöyük, “Glutensiz gda temininde zorluk  yaadklar  bilgisini Sayn Bakanmza  arz ettiimizde , bizlere hemen  Glutensiz gdalardan oluan zengin bir gda paketi  oluturarak bizzat ailelere  ulatrmamz istemitir. Kendisine projeye verdii destekten dolay ükranlarm sunuyorum” dedi. Toplantda AFSÜ Çocuk Gastroenteroloji Uzman  Prof. Dr. Ayegül Bükülmez Çölyak Hastal hakknda katlmclara bilgi verdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu