Afyon Haber

ŞEHRİMİZİ GELECEĞE TAŞIYAN YATIRIM ATAĞIMIZ SÜRÜYOR

EHRMZ GELECEE TAIYAN YATIRIM ATAIMIZ SÜRÜYOR

           Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek Bakanlnda kadim ehrimiz Afyonkarahisar her geçen gün gelimeye deimeye ve büyümeye devam ediyor. Her ay farkl yatrm programlarnn hayata geçirildii ehrimizde, Bakanmz Mehmet Zeybek hem seçim vaatlerini hem de projelerini bir bir vatandalarmzn hizmetine sunuyor. Bu kapsamda geride braktmz süreçte pek çok proje hayata geçirildi, vizyonel yatrmlar yapld. 

YEL ALAN, ÇEVRE DÜZENLEME VE PARK ÇALIMALARI

          Hem geçmiimize hem de geleceimize sahip çkan Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, Ataköy Mahallemizde 52 Bin metrekare büyüklüüne sahip ehitler Park’nn açln yapt. Patlamada ehit düen 25 askerimiz ansna yaplan parkmz ehit ailelerimiz ve vatandalarmzn katlm ile hizmete sunuldu. Kültürel ve sosyal yatrmlarna ara vermeyen Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek önderliinde ekiplerimiz muhtelif yerlerde de cep park ve yeil alan çalmalarn sürdürüyor.

GASTROM EHR AFYON

Türkiye’nin 3 Gastronomi ehrinden biri olan ehrimiz bu alanda da iddiasn sürdürüyor; lezzetlerini hem gelecek nesillere miras brakyor hem de ehrimizin tantmna katkda bulunuyor. Unesco tarafndan Gastronomi ehri ilan edilen Afyonkarahisar’mzda ehrimizin yöresel lezzetlerinin ikram edildii ‘Gastronomi Kona’nn Açl Yapld. Burmal Mahallesinde tarih ve lezzeti bir arada sunan konamz GastroAfyon’un geliimini de katkda bulunacak.

ALT VE ÜST YAPI – YOL ÇALIMALARI

ehrimizin ulam an güçlendiren çalmalarn yan sra geçit çalmalar ile de birlikte trafikte can ve mal güvenlii salarken yollarn kesitii ehir Afyonkarahisar’mzda rahat ve konforlu bir ulam imkân da sunuyoruz. Bu kapsamda Karayollar Kava’na alt geçit kazandryoruz. Ksa sürede halkmzn kullanmna sunacamz alt geçit ile birlikte ulam imkânlarmz daha da genileteceiz. Öte yandan Devlet Hastanesi Kava’nda bulunan asansörlü üst geçidimiz de hizmete açld. 2.’si yaplan asansörlü üst geçitlerimizi ihtiyaç duyulan noktalarda hayata geçirmeyi sürdüreceiz. Yol medeniyettir düsturu ile hareket eden Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek’in talimatlar ile scak asfalt çalmalar da hzla devam ediyor. Son olarak Paa Camii Önünde Yol Geniletme ve Kavak düzenleme çalmalar yapld. Scak asfalt ile buluan yol çalmasnda sona gelindi. Erenler Mahalle’mizin ihtiyaç duyulan büyük bir ksmnda ise scak asfalt çalmas yapld. Ayn zamanda Karyaka Mahallesi Filli Kava balant yolu olmak üzere Sadkbey Mahallesini oteller bölgesine balayan yol, AFSÜ önü yolu, Mecidiye Milli Birlik Caddesi ve Uydukent Bölgesi’nde de yoollar scak asfalt ile buluturuldu. Dervipaa Mahallesi’nde ise asfaltlama çalmalar devam ediyor. Bu çalmalar ile birlikte vatandalarmz daha konforlu ve güvenilir seyahat imkân bulacak. Asfalt serim ilemlerinin yan sra kaldrm ve parke ta döeme ilemleri de sürüyor. Marulcu Mahallesi, Erturul Gazi ve 2. Dumlupnar Caddesi’nde parkeler ve kaldrmlar batan sona yenilendi. Üst yap çalmalar ile birlikte e zamanda yürütülen alt yap çalmalar da kesintisiz sürüyor. Fatih Mahallesi Kümeevler Bölgesinde kanalizasyon yapm çalmalarna baland. Çalma ardndan kaz bölgesinin asfalt ve kaldrm çalmalar da hemen yenilenerek hizmete sunulacak.

SOSYAL DONATI ALANLARI ÇALIMALARI

Sosyal ve kültürel faaliyetlerini de sürdüren Belediyemiz, Bakanmz Mehmet Zeybek önderliinde ehrimizi uluslararas organizasyonlar ile adndan söz ettiriyor. Bu kapsamda sosyal tesisler de öncü olan Belediyemiz ehre yeni bir tesis daha kazandryor. Antpark’a yaplan Ant Kafe isimli cam konseptli sosyal tesisin yapmnda sona gelindi. Ksa zamanda halkmzn hizmetine sunulacak. Öte yandan Zafer Meydan’nn yannda bulunan 2.Vakf han’nn ykm tamamland. Atl durumda bulunan araziye halkmzn aktif bir ekilde kullanabilecei Millet Kütüphanesi’ni ina edeceiz. naat çalmalarna balanacak olan Millet Kütüphanesi’nin raflarnda binlerce eser yer alacak. ehrimizin en büyük kütüphanesi olmaya adan olan proje kitapseverlerin buluma noktas olacak. Mareal Fevzi Çakmak Mahallemize yaptmz Kadn Kültür Evi çalmalarnda sona gelindi. Hanmlarn sosyallemesi ve el ürünlerini tantmas amacyla faaliyet verecek Kadn Kültür Evi; eitim, sosyal yaam, kültürel ve sportif faaliyetlere katk salamann yannda, istihdama katlm da tevik edecek. Sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamnda yer alan festival ve çeitli etkinlikleri de ehrimiz ile buluturuyor, ehrimizin tantm atana katk salyoruz.

ULUSLARARASI ORGANZASYON VE ETKNLK ÇALIMALARI

Geçmi günlerde gerçekleen ve 8 gün süren Dünya Motokros ampiyonas’na Belediyemiz tüm imkânlarn seferber ederek destek verdi. ampiyonlar arlayan ehrimiz birbirinden farkl 15 sanatçy da Motofest konser alannda vatandamzla buluturdu. Bakanmz Zeybek’in giriimleri ile yaplan bu etkinlik oldukça ilgi gördü. Geleneksel hale gelecek olan Dünya Motokros ampiyonas farkl ktalarda ayn anda yaynland. ampiyona için uygun artlar hazrlayan ekiplerimizin çalmalar sonucu Motor Sporlar Merkezimiz en iyi pist ve en iyi padok ödülüne layk görüldü. Tantm atana dev bir katk sunan Belediye Bakanmz uluslararas organizasyonlarda Afyonkarahisar’ dünya markas yapma yolunda emin admlarla ilerliyor. 

YENLKLER VE GELECEK YATIRIMLARI

Tarihi miras ile göz dolduran zafer ehrimiz Afyonkarahisar’da ‘Afyon Evleri’nin yaatlmas adna Restorasyon çalmas balatld. Ulu Cami etrafnda sokak salklatrma ve restorasyon çalmalar ile konak ve evlerimiz turizme kazandrld. Tarihimizi gelecek kuaklara aktarmak adna yaptmz çalmalardan bir dieri ise Tarihi Millet Hamam Müzesi projesi. Müze haline getirilen ve çay bahçesi yenilenen Millet Hamam, ehrimizin Gastronomi lezzetlerini gelen misafirlerine sunarken, ayn zamanda çay bahçesindeki esiz manzaras ile de görenleri kendine hayran brakacak.

Hiçbir zaman gelecek nesile yatrm yapmaktan kaçnmayan Bakanmz Zeybek, çocuklarmzn eitim kalitesini artrmak onlar okula hazrlamak adna farkl mahallelere yaplacak olan kre projesinin startn verdi. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek ilk kre projesinin temelini Devlet Hastanesi arkasnda bulunan arazide att. naat süren kreten hem vatandalarmz hem de salk personeli ailelerimiz yararlanabilecek. Ayn zamanda krtasiye yardmlarmz da eitim ve öretim döneminin balamas ile birlikte ayn anda gerçekletirildi. Geleceimizin teminat kymetli örencilerimize krtasiye malzemeleri hediye ederek, eitim hayatlarnda her zaman destekçileri olacamz belirttik.

ÇEVRE DOSTU YATIRIM ATAKLARI

Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, ekipleri ile birlikte ehrimizde salkl bir yaam, sürdürülebilir bir çevre için alternatif ulam arac olan bisiklet kullanmnn yaygnlamas için dümeye bast. Uydukent Cahar Duduyev Bulvar’ndan Afium Alveri Merkezi’nin çevresini kapsayan Oteller Bölgesinin arkasna kadar uzanan 24 km uzunluundaki ‘Bisiklet Yolu’nun yapmna baland. Ksa sürede çalmalarn tamamlanarak bisiklet yolunun Kasm ay içinde halkn hizmetine sunulmas planlanyor. Hedef; pratik, güvenli, salkl ve elenceli yeni bir alternatif ulam sistemini hayata geçirmek.

 

 

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu