Ege Bölge

Milas Belediyesi halı ipi dağıtımı gerçekleştirecek

Sürdürülebilir kırsal kalkınmayı hedefleyen ve bu doğrultuda çalışmalar gerçekleştiren Milas Belediyesi üreticilerin yanında olmaya devam ediyor.

MUĞLA (İGFA)- Özellikle yaz aylarında yaşanan yangın felaketinden etkilenen bölgelerde yaraların sarılması adına yoğun çalışmalar gerçekleştiren Milas Belediyesi vatandaşlara destek olmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Milas Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından kırsal mahallelerde yaşayan yurttaşların ekonomik refah seviyelerinin arttırmak, vatandaşların yangın nedeni ile yaşadıkları ekonomik gelir kaybını telafi etmek ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı ile alternatif gelir yaratabilmek için halı ipi dağıtımı gerçekleştirilecek.

Yangından etkilenen 11 kırsal mahalledeki (Akçakaya, Bayır, Beyciler, Bozalan, Çiftlik, Çökertme, Demirciler, Fesleğen, Gökbel, Gürceğiz, Türkevleri) halı dokumayı taahhüt eden 238 vatandaşımızdan toplanan talep dilekçeleri çerçevesinde gerçekleştirilecek projede yaklaşık 3600 Kg ip vatandaşlarımıza ulaştırılacak. Bu sayede unutulmaya yüz tutmuş ‘’Milas Halısı’’ dokunması da teşvik edilmiş olacak. Bozalan Mahallesi’nde 11 Şubat Cuma günü saat 13:00’te gerçekleştirilecek olan halı ipi dağıtım etkinliği ilk olarak Bozalan, Gökbel ve Çökertme Mahalleli talepte bulunan vatandaşlarımızla başlayacak.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu