Afyon Haber

TÜRKİYE´DE BİR İLK ´MXGP OF AFYON 7-8 EYLÜL´DE AFYON´DA YAPILACAK

Dünya Motokros ampiyonasnn 10. ayak yar da ‘MXGP of Afyon’ ismiyle Afyonkarahisar’da yaplacak. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek: “talya’da yaplmas planlanan ampiyonann 10. ayan da ‘MXGP of Afyon’ ismiyle Afyonkarahisar’a kazandrdk. Afyon ismini de motor sporlarnda bir marka haline getirmeye çalyoruz. Alm olduumuz bu MXGP’nin 10. aya da Afyonkarahisar’mza hayrl uurlu olsun”

 

TÜRKYE’DE BR LK ‘MXGP OF AFYON 7-8 EYLÜL’DE AFYON’DA YAPILACAK…

         Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun alt ay süren uralar neticesinde talya’da yaplacak, Dünya Motokros ampiyonas’nn 10. aya MXGP OF AFYON markasyla 7-8 Eylül’de ehrimizde yaplacak.Spor Kenti Afyonkarahisar dev bir organizasyona daha ev sahiplii yapacak olmann mutluluunu yayor.

         Korel Termal Otel’de düzenlenen basn toplantsna Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz brahim Yurdunuseven, Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Bakan Mahmut Nedim Akülke, otel müdürleri, Türkiye Spor Yazarlar l Temsilcisi Nadir Güzbey, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Yönetiminden M. Emin Güzbey ve Mehmet Abdioullar, Afyonkarahisar Basn Mensuplar Dayanma Dernei Bakan Mustafa Dahan, Afyonkarahisar nternet Habercileri Dernei Bakan smail Ögeday ve çok sayda basn mensubu katld.

“EME GEÇEN HERKESE TEEKKÜR EDYORUM”

         Toplantnn açl konumasn Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Bakan Mahmut Nedim Akülke yapt.Afyonkarahisar isminin uluslararas bir organizasyonda marka haline gelmesinin memnuniyet verici gelime olduunu söyleyen Türkiye Motosiklet Federasyonu AS Bakan Mahmut Nedim Akülke ise “Dünya Motokros ampiyonas’nn 9. Aya, 4-5 Eylül tarihleri arasnda Cumhurbakanl himayelerinde Gençlik Spor Bakanl, Afyonkarahisar Valilii ve Afyonkarahisar Belediyesi’nin büyük destekleri ile Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafndan düzenlenecek. Dünya Afyonkarahisar’da bulumaya devam ediyor.  Uluslararas Motosiklet Federasyonu tarafndan yaplan deerlendirmede Türkiye’nin düzenlemi olduu baarl organizasyonlar ve Afyon Motor Sporlar Merkezi’nin en iyi pist olmas yan sra en iyi alt yap en iyi padok, ödüllerine sahip olmas da bu organizasyonda en önemli etken oldu. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek olmak üzere emei geçen herkese teekkür ediyorum” dedi.

DÜNYADA BR LK…

           Cumhurbakanmz Recep Tayyip Erdoan’n himayelerinde 4-5 Eylül 2021 tarihleri arasnda MXCP OF TURKEY Dünya Motokros ampiyonas’nn 9. Aya Afyonkarahisar’da yaplacak, bir sonraki aya ise talya’da olacakt. Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek ve Türkiye Motosiklet Federasyonu’nun uzun uralar neticesinde talya’da yaplmas planlanan 10. Ayak yarlar, Türkiye’ye alnd. Böylelikle dünyada ilk kez bir ampiyonaya ‘MXGP of Afyon’ markasyla bir ilin ad verildi.

EN Y PST -EN Y PADOK ÖDÜLÜ

         Afyonkarahisar’n spor kenti olmas noktasnda büyük emek harcadklarna dikkat çeken Belediye Bakanmz Mehmet Zeybek, “Afyon Motor Sporlar Merkezi, dünyann ‘en iyi pist’ ve ‘en iyi padok’ ödüllerine layk görüldü. Organizasyonumuzda hiçbir skntmz yok.  Salgn dolaysyla 2020’deki ampiyonay gerçekletiremedik. Bu spor organizasyonunun Afyonkarahisar ile ülkemize büyük katks olunca Cumhurbakanl himayesinde gerçekletiriliyor.”

MOTOR SPORLARINDA MARKA EHR OLACAIZ

        TMF ile Afyonkarahisar Valiliimizle el ele vererek ‘güvenli ülke Türkiye’ sloganyla yola çktklarn aktaran Bakanmz Mehmet Zeybek, “Eylül’de 9. aya Afyonkarahisar’da gerçekletirilecek MXGP’nin 10. aya talya’da yaplacakt. Yaplan görümeler neticesinde talya’da yaplmas planlanan 10. aya da ‘MXGP of Afyon’ ismiyle Afyonkarahisar’a kazandrdk. Afyon ismini de motor sporlarnda bir marka haline getirmeye çalyoruz. Biz, alm olduumuz bu MXGP’nin 10. ayan da Afyonkarahisar’mza hayrl uurlu olsun.” diye konutu.

“NETCE BZLER GURURLANDIRDI”

        AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilimiz brahim Yurdunusen de Afyonkarahisar’ sporda bir marka kent haline getirmenin mutluluunu yaadklarn belirtti.Yurdunuseven, “Türkiye’de ilk defa bir ilin ad spor organizasyona verildi; MXGP of Afyon. Bu bizim için çok büyük organizasyon ve gurur. Bunun için 6 aydr çallyordu. Bugün bu neticeyi görmü olmann mutluluu ve gururu, bizleri çok onurlandrd.” ifadesini kulland.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu