Eğitim

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN Erasmus+KA201 Kapsamındaki SELAM Projesi ile İlgili Uluslararası Konferansa Katıldı…

İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN Erasmus+KA201 Kapsamındaki SELAM Projesi ile İlgili Uluslararası Konferansa Katıldı…

Avrupa Birliği Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 2018 yılında hibelendirilen Erasmus+KA201 kapsamındaki SELAM projesi ile ilgili çalışmalar son aşamasına geldi.  14 Eylül 2021 tarihinde projenin çoğaltıcı etkinliklerinden birincisi olan uluslararası konferans Afyonkarahisar’da gerçekleştirildi.
Açılışta konuşma yapan Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN ” Göçmen öğrencilerimize ve velilerimize ilimiz bünyesinde çalışan tüm idareci, öğretmen ve okullarımızla hizmet sunmaktayız. Gerek göçmen öğrencilerimizin okul kültürüne uyumu gerekse göçmen ailelerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar, çevreye uyum sorunları eğitimde karşılaştığımız zorlukları el birliğiyle en kısa sürede  aşmayı hedefliyoruz. Göçmen öğrencilerimizin sorunlarını yakından takip ediyor,tüm öğrencilerimizin akademik ve sosyal-kültürel alanlarda gelişimleri için projeler yapmaya devam ediyoruz.Bu kapsamda SELAM Projesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyor,başarılar diliyorum.  ” dedi.
Konferansta yerel konuşmacıların yanı sıra Litvanya, İngiltere, İtalya Yunanistan ve Norveç’ten de konuşmacılar yer aldı. Mülteci öğrencilerin sosyal uyumu ve akran zorbalığı konulu konuşmalarının ardından proje sonuçları olan 10 derslik plan ve öğretmen rehber kitabı katılımcılara tanıtıldı. Konferansa toplamda 150 İngilizce öğretmeni katılım gösterdi.
SELAM Projesi ile İlgili Uluslararası Konferans ödül töreninin ardından son buldu.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu